Equi D'or - Horse-wise
 
 
 
 
Het fundament van de visie van  Equi D'or:

Equi D'or; "Het goud der paarden"
Het heeft de betekenis dat paarden als het alchemistische goud kunnen zijn; de alchemisten zochten naar de formule voor goud, maar in hun zoektocht vonden ze niet de formule voor goud, maar het goud in zichzelf; het geluk, de vrijheid, de eenheid.... Dit is wat paarden ons kunnen brengen; het goud in ons en daardoor kunnen wij in het uiterlijke leven meer succes, welvaart, liefde en eenheid ervaren en als wij in harmonie en balans zijn en kennis hebben van paarden en onszelf, kunnen we ook succesvol met paarden zijn (www.succesmetpaarden.com).

"Alles is energie en uitwisseling daarvan is een vorm van communicatie en wordt gestuurd door een intentie".
De meeste mensen weten dit wel, maar achter onze lichaamstaal zit nog iets belangrijkers; welke energie straal ik uit (en wat is de onderliggende overtuiging = intentie, gevormd door gedachten) en hoe beïnvloed ik mijn leven daarmee?!
In mijn benadering van paarden en mensen staan bij mij een aantal dingen voorop om tot een optimale rijtechnische en communicatieve samenwerking te komen... wat leidt tot harmonie, plezier en eenheid:
COMMUNICATIE (luisteren en uiten)
EIGENWAARDE
HEELWORDING

Wij mensen kunnen naar elkaar toe dingen verbloemen of ontkennen (met woorden), en de meeste mensen zijn hun intuïtie niet meer trouw (door opvoeding) of erger nog, de verbinding met hun intuitie / gevoel helemaal kwijt, waardoor het gevoel wordt genegeerd, maar een paard kun je niks met woorden wijs maken; Of je nu nog nooit iets met paarden hebt gedaan of wedstrijdruiter bent, iedereen heeft, in meer of mindere mate, blokkades en of valkuilen waardoor men niet het leven heeft of de doelen bereikt, die men graag zou willen en welke worden gespiegeld door het paard.... door het leven....
      
Maar ook het paard kan (fysieke of emotionele) blokkades hebben; meestal komen die paarden in ons leven, met die energetische "spiegel" die ons terug brengen naar onszelf..."we krijgen niet altijd het paard dat we zouden willen, maar wat we nodig hebben". (energie trekt aan, stoot af en beïnvloed) i.p.v. gefrustreerd hierover te zijn, kunnen we kijken naar wat we hier zelf aan kunnen doen; een positieve benadering, die inhoud dat je naar een oplossing zoekt, het aanvaard of het loslaat.
Het leven heeft zijn wetmatigheden en als we die leren kennen, kunnen we ze in ons voordeel eerbiedigen en daarmee onszelf een hoop leed besparen; als we ze toepassen krijgen we harmonie....


 
         ....... Het paard staat als metafoor voor het leven, waar je van terug krijgt wat je geeft......

                                                                                                    (Laura van der Werf)